
بررسی تعیین میزان ریسک پذیری مدیران در مدارس
نويسنده:
دسته: مدیریت
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 106 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 104
هدف از این بررسی تعیین میزان ریسك پذیری مدیران در مدارس می باشد زیرا در جوامع امروزی كه دائماً در حال تغییر و تحول می باشد اجتناب از ریسك عملاً غیر ممكن است
قیمت فایل فقط 125,000 تومان
دانلود پایان نامه كارشناسی ارشد رشته مدیریت آموزشی
بررسی تعیین میزان ریسک پذیری مدیران در مدارس
بیان مسئله
مطالعات رفتار انسانی نشان می دهد كه كار، یك رفتار پویا و متقابل میان افراد پدید می آورد و بخشی مهم از محیط اجتماعی آنها را فراهم می سازد . بنابراین مسئولیت پذیری كاركنان بیش از چارچوب های مقرراتی می تواند موجب ایمن كردن محیط كار شود . با توجه به رهنمود های پیشنهاد شده از سوی دفتر بین المللی كار در هزاره سوم میلادی مهمترین اصل در پیشبرد اهداف ایمنی ، تمركز یر فرهنگ ایمنی است . برای ارتقای فرهنگ و دست یافتن به یك محیط كار ایمن باید سطح ریسك پذیری مورد توجه قرار گیرد . بر این اساس هنگامی كه انسان تصمیم می گیرد رفتاری را از خود بروز دهد ، یك فرایند در ذهن او صورت می گیرد كه داراری سه مرحله است بر پایه این مدل محرك های محیطی به وسیله حواس دریافت می گردد آنگاه آنچه كه به وسیله حواس دریافت شده با توجه به آموخته های پیشین فرد و انگیزش های او ادراك می شود ، سپس فرد ادراكات خود را تحلیل كرده و بر پایه آن یك رفتار ویژه از خود بروز می دهد باید توجه داشت در هر سه مرحله تجارب و انگیزش های فرد ، عوامل تأثیر گذار خواهند بود . در ارتباط با موضوع ریسك پذیری نیز مراحل اصلی شامل ادراك خطر ، ارزیابی ریسك و پذیرش ریسك می باشد (12 : ص14) .
از آنجا كه حذف انواع ریسك به لحاظ نظری غیر ممكن می باشد بنابراین شناسایی و مدیریت آنها به عنوان تنها راه حل ممكن مطرح می شود . " به طورکلی، ریسک با مفهوم احتمال متحمل زیان و یا عدم اطمینان شناخته می شود که انواع مختلف و طبقه بندیهای متنوع دارد. یکی از این طبقهبندیها ریسک سوداگرانه و ریسک خطرناک است. تمامی اشکال ریسک شامل عناصر مشترکی چون محتوا، فعالیت، شرایط و پیامدها هستند. طبقه بندی دیگر ریسک استراتژیک و ریسک عملیاتی است. مدیریت ریسک به مفهوم سنجش ریسک و سپس اتخاذ راهبردهایی برای مدیریت ریسک دلالت دارد. انواع ریسک ها برحسب احتمال وقوع و تأثیر آنها قابل تقسیم است که مدیریت ریسک فرایند سنجش یا ارزیابی ریسک و سپس طرح استراتژیهایی برای اداره ریسک است. در مجموع ، استراتژیهای بهكار رفته شامل : انتقال ریسک به بخشهای دیگر، اجتناب از ریسک ، کاهش اثرات منفی ریسک ، و پذیرش قسمتی یا تمامی پیامدهای یک ریسک خاص هستند. مدیریت ریسک سنتی ، تمرکزش روی ریسکهای جلوگیری کننده از علل قانونی و فیزیکی بود (مثل حوادث طبیعی یا آتش سوزیها ، تصادفات ، مرگ و میر و دادخواهی ها).
کلمات کلیدی: